Ostin joulun jälkeen The Kuntokouluun kausikortin. Tammikuussa sai mahtavat alennukset! Koska käyn Helsingissä töissä, olin ajatellut koplata päivittäisen liikunta-annoksen samalle reissulle.
Tammikuussa The Kuntokoulun kansoittivat ylensyöneet ihmiset. Joiltain oli jäänyt joulu päälle useammaksi vuodeksi. Minä yritän AINA toimia vaa’an mukaan, pirun haastavaa se on! Annan sympatiapisteet kaikille kanssani samassa veneessä kiikkuville. Ei ole helppoa omata karjalaisvartalo sukuvikana. Mies ei koskaan huomaa jos olen lihonut, vaikka kuinka näytän mistä kohdista eniten. Tosin ei se huomaa, vaikka olisin laihtunutkin.
– Skandinaavisen muotoilun huippu-tuote, Mies sanoo ja aikoo lähettää kuvani Design-pääkaupungin brändin tekijöille.
En minä häntä varten pidä itseäni kunnossa, tai ihan pikkuisen ehkä..
Tänä vuonna kuntokouluilu on jäänyt vähemmälle, vaikka siellä on tarjolla juoksu/spinning/burning/hot salsa/muokkaus-tunteja aamusta iltaan. Kesäkuun ensimmäinen kerta oli tänään ja mikäs siinä, kuudenkympin 45 minuuttinen meni juoksumatolla. En laittanut kovin mäkistä maastoa, vaikka vetäjä kehotti painelemaan niitä nappeja. Syketaso olisi kuulemma saanut olla 180, mutta sehän on inhottavan tuntuista. Mikäli menen toisen kerran vielä kuukauden aikana, niin yksikköhinta puolittuu..se on vaan kovin rasittavaa. Ja työpäivätkin vähenevät, taitaa jäädä haaveeksi.
Sellaisen tehokävelyn olen kehitellyt ja sitä aion Kreikassakin suosia. Asenne ratkaisee! Tosiasiahan on, että 5 kilometrin juoksu kuluttaa kaloreita yhtä paljon kuin kävelykin. Keho on kannettava joka tapauksessa eteenpäin. Siitä keksin, että simppelisti lähden kävelylle. En kehtaa kuitenkaan julkisesti laittaa mitään kuntoilu-asua päälleni, vaan pukeudun tilanteen mukaan.
Tärkeintä tässä on naamiointi. Aina tehokävelylle lähdettäessä on otettava olalle mahdollisimman suuri laukku. Kunnon kohotessa sinne voi iskeä vaikka rautapannun tehostamaan kuntopiikkiä! Aluksi voi olla maltillisempi ja pakata pienen pullon Eviania ja ehkä kukkaron, no joo, puhelin myös, mutta se ei paina paljon ja suurimman osan kuntoilua se on kädessä.
Yhtä tärkeää kuin kassi, on mukava vaatetus. Voit laittaa lempimekkosi tai ihanat pellavaiset housut, mielialan mukaan. Hyvät jalkineet ovat a ja o, kreikaksi alfa ja omega (lausutaan oomega). Minun tärkein kaloripolttopiste-taktiikka on juuri jalkineissa. Erilaisia korkoja käyttäen jalat eivät totu samaan asentoon ja balanssiin. Näin tehostuu varsinkin keskivartalon ja jalkojen lihaksiston ärsyke. Sinun ei tarvitse lainkaan huolehtia mistään, sen kuin kävelet vaan ja katselet maisemia. Sama treeni puree niin maailman metropoleissa kuin mökkiympäristössäkin.
 
<3 Lispetti
PS. Stockmannilla kuntoillessa pitää käyttää portaita.