Kajsan rippimekon kanssa käyty pitkä löytöretkien kimara päättyi onnekkaasti Ateenaan. Hän ajoi Euroopan halki Kosille isänsä kanssa toukokuussa ja koko taipaleen ajan kaksikko etsi mekkoa, sitä ainoaa oikeaa. Kajsa oli netistä ottanut selvää Rostockin liikkeet, samoin Etelä-Saksan läpikulkukaupungit. Hän ei ollut ottanut huomioon, ettei tältä reitiltä löytynyt veret seisauttavaa kolttusta. Hätääntyneitä puheluita alkoi tulla Itävallasta ja niiden sävy muuttui hysteeriseksi Italiassa. Siellä lohdutti vain Prisman kokoinen kenkäkauppa. Lopulta Mies soitti Ateenasta.
– Se löytyi! hän hengähti puhelimeen loimikaupan ulkopuolella.
– Maailman ihanin rippimekko! Kajsa huusi taustalla.
Näin sieluni silmin, kuinka hän piteli kaunista paperista kassia kädessään. Siinä vaiheessa on sivuseikka, että kauppoja tuli kierreltyä laskujen mukaan ainakin 200, sitä paitsi se kaikki on opintomatkaa vaatteiden maailmaan. Kajsalla oli budjettina 50 euroa. Se hiukan ylittyi, mutta vanhasta tottumuksesta tiedän, että Mies maksaa sellaisen ramppaamisen jälkeen mitä vain, kunhan pääsee jatkamaan huoletonta elämäänsä toisaalle.
Ennen kuin mekko olisi käyttistä, minun täytyi tehdä juhlat. Muutama mutka oli matkassa.
1. Aikataulu.
Laskin tiistain lennon varaan, että keskiviikkona käyn jo toimeen. En ottanut huomioon yölennon unenpuute-indeksiä realiteettien pohjalta. Nukuin lähes koko päivän. Loput istuin puhelimessa ystävien kanssa tilanteita purkaen. Ja puhelimeni puhepaketti oli vinksahtanut miinuksen puolelle. Se ei käy Kreikassa. Vahinko oli otettava takaisin, talousnäkökulma.
2. Menu
Ajatuksissani olin päätynyt tyttären kanssa ratkaisuun vaaleavihreistä pöytäliinoista ja somisteista, perintönä saaduista retrokristalleista sekä kauniista kertakäyttökupeista, tästä Sanelma jaksoi elämöidä, mutta vetosin tiskikoneettomuuteen. Ensimmäistäkään ruokaa en ollut osannut suunnitella. Luimme keittokirjoja aamiaisilla. Söin viikon aikana vatsani turvoksiin ruisleivästä. Korjausliikkeen tein kellohameella, kukaan ei huomannut möhömahaani (kai).
3. Kesän riennot
Kesällä riennetään teatteriin, konserttiin, alennusmyynteihin, näyttelyihin ja muihin must sessioihin. Aikataulullisesti hyvää juhlatyöaikaa hupeni näihin suunniteltua enemmän.
4. Helle
Eihän Suomessa koskaan ole hellettä?! No nyt oli. Väsyttäähän sekin.
Kun hätä on suurin, on apukin lähellä.
1. Laurellin kahvila ja leipomo
Sieltä saa niin kätevästi tarjoiltavat tuotteet. Aina tuoretta, maukasta ja viimeisen päälle kaunista (tärkeintä). (Itse halusin valmistaa perinteisen bravuurini mansikka Pavlovan. Se suli helteessä pirtelöksi, poistin sen pöydästä.) Tilausta noutaessa voi nauttia virvoittavan Lissu-drinksun, Pepsi Maxia laimennettuna sekä briossin, omenaleivoksen ja pienen palan kinkkupiirakkaa.
2. Vivi ja Sisko                                                                                                                                        
Aina luotettava parivaljakko. Siivosimme yhdessä pihan!
3. Siivouspalvelu
Kiitos kotitalousvähennyksestä hallitukset! (ikkunat pesin itse, siitä myöhemmin) Näin tulin myös auttaneeksi kansantalouttamme nousuun, ja työllistin mukavan virolaisnaisen, sekä kahvittelimme siinä huhkimisen lomassa. Yritys oli kotimainen, Y-tunnuksella, mutta siistijöitä löytyy hurjan huonosti kantaväestöstä. Etsin oikeat siivousvälineet ja rupattelimme Viron lamasta ja euron rantautumisesta..
4. Kutsuvieraat
Kaikki ovat tuttuja, eikä meillä tarvitse muutenkaan pönötellä! Isä oli unohtanut tekohampaansa Helsinkiin.
 
<3 Lispetti
PS. Aivan ihanat juhlat! Kirkossa itkin kuin tulviva Kyröjoki keväisin uutisissa ja säissä. Ristisaatossa Kajsa oli aivan ristin takana ja Sanelma isosena jonon hännillä, parvelta soi urkumusiikki, tarvitseeko ihminen muuta vuodattaakseen kyyneliä kauluksen täydeltä? Ehtoollisella oli vaikea niellä, koska kyynelehtiminen vaikuttaa suu- ja nenärööreihin. Punoittavaa nenää oli vaikeaa piilottaa kuvissa, siksi käänsin aina katseeni pois. Hiukan palaneet hiukseni pysyivät mainiosti kampauksessa koko päivän!
 
PS2. Vivi mietti, mitä papille käy, jos alban alla tapahtuu tahdosta riippumaton erek..reaktio, mikäli ehtoollisella on joku hottis-pirkko? Yhdessä kehittelimme tälle tunnetilalle viittoman. Non-verbaali kommunikaatio on ehtymätön ilonlähteemme.
 
Musavalinta: Lainaa vain, Maarit Hurmerinta
Jo musavinkin kirjoittaminen saa itkun vyörymään padoistaan.