Saatan olla seonnut, pysyvästi. Kajsan kanssa pyörähdin rahapussin ominaisuudessa halpakauppaketjussa ja hän, 45-kiloinen keiju, sovitteli vyötärökorsettia. Minulla oli kuuma talvitakissa ja sukkahousuissa. Vähiten ei liene lämmittänyt lanteille kertynyt laardi.
– Onko tuo väärinpäin? kysyin sovituskopin ovelta.
– Ei, sen näkee tästä leikkauksesta.
– Hassua, että hakaset ovat edessä..siis tuohan on kiva, mutta mihin sitä tarvitsee.
– Ainakin pysyy ryhti, Kajsa valisti.
Beige, minulle aiemmin tuntematon, alusvaatekappale oli hänen päällään hiukan löysä.
– Käytkö katsomassa, onko XXS:ää ja mustaa, Kajsa pyysi.
Ei ollut, mutta isompi oli ja päätin kokeilla sitä.
Astuin kelmeisiin valoihin, joissa rusketukseni hävisi vaaleaksi, sinertäväksi alueeksi. Päätin katsoa itseäni vain silmiin. Mikä tässä sovituskoppien suunnittelussa on niin vaikeaa? Maailma on väärällään valo-osaajia. He laittaisivat imartelevat lamput tuossa tuokiossa ja ostopäätöksiä tulvisi kauppojen kassoille aivan toisessa mittakaavassa. Grr.. Alavalot, kirkasvalot ja mitä tuubaa tulee kaiuttimista!
Puhisin ja yritin saada vatsapuolen hakasia kiinni. Niitä oli noin sata ja kolmessa rivissä. Valitsin sen reunimmaisen. Onnistuin lopulta kiinnittämään alimmat kaksi ja keskeltä yhden vähän vinksalleen, ylintä pitelin vain käsillä kiinni. Ihan hyvä tavoitevaate. Äkkiä oma, peittävä talvitakki päälle. Hiukan alkoi vaivata tuo tursuava makkara.
Niin me kaksi naista tulimme kotiin tyytyväisenä itseemme. Kajsa sai lisäksi 30 pinnaa alennusta, minä maksoin kahdesta korsetista, vyötärökorsetista, kolmekymmentäviisi eksua. Masentava hetki tässä ekoherätysbuumissani. Unohdin ostoksen.
– Oliko pikkurouvalla mukava tyttöjenpäivä kaupungilla? Mies kysyi sohvalta.
Apua, mitä tuohon vastaan?
– Joo, sanoin ja repesin nauruun.
– Ostin vyötärökorsetin.
Mies suoristi selkänsä. Hänen silmiinsä tuli elämää.
– No, ei se ihan mahdu mulle, mutta kunhan pyhät saadaan ohi, ryhdyn kuurille.
 
<3 Lispetti
PS. Enempää en keskustelunkulusta paljasta. Ainoastaan Viville ja Siskolle saatan vihjata. En näyttänyt vedintä livenä, siirsin sen hyllylle, pois silmistä.
 

Musavinkki: Some like it hot, Marilyn Monroe