OSATAAN SITÄ 2000-LUVULLAKIN
 
Kajsa ja hänen ystävänsä touhottivat äitienpäivänä lähtöä jo aamiaisen jälkeen. Skootterit oli tankattu ja plääni kirkkaana.
– Mihin te menette? Eikö meidän pitänyt tehdä äidille ruokaa näin juhlan kunniaksi? Sanelma ihmetteli.
– Me mennään krossikisoja katsomaan, pikkusisko selvensi.
– Moneltako se alkaa? Sanelma kyseli ostoslista kädessään. Suuntanaan oli ABC.
Kajsa sanoi, että yhdeltätoista. Minä ihmettelin, kun kello oli jo niin paljon.
– Ei meitä se ajaminen kiinnosta.
– Vaan? Mies kysyi.
– Se kun ne ottaa ajon jälkeen ne paidat pois, Kajsa jatkoi rehellisesti ja Miehen purkka pysähtyi.
Ymmärrän hyvin. Muistaakseni itsekin olen joskus joutunut notkumaan pärinässä ja paukkeessa täysin ilman henkilökohtaista moottoriurheilumielenkiintoa. Utelin ja Kajsa kertoi lisää.
– Hiukanko siistiä, kun ne vetävät kypärän ja paidan pois, harovat hiuksensa pystyyn ja se keho on ihan särmä. Naama on mustana ja iho kiiltelee hiestä. Törkeen hienoa. Viimeksi katsottiin sänkikrossia ja startissa oli kauhea liuta pyöriä, mut katseltiin vaan toiseen suuntaa, varikolle päin. Niskat oli ihan jumissa.
Sitten ymmärsin vielä paremmin. Annoin Kajsalle kympin.
– Ne ottiva posetuskuvia muka itsestään ja zoomasivat niitä paidattomia taustalle, hitsin pissikset, Sanelma moralisoi.
Sanelma oli jo hiukan närkästynyt, kun Kajsa oli tehnyt Facebookiin oman kansion kaikille kengilleen. En voinut oikein ottaa siihen mitään kantaa. Pieni ekohippimme ei oikein sulata äiti-tytär-harrastuksia. Sillä erotuksella, etten koskaan laittaisi nettiin mitään kenkäkansiota..paitsi että taisin julkaista muutaman seinäkuvan. O-ou.
<3 Lispetti
Ps. Kyllä se vielä autoksi vaihtuu, 69 Cadillac oli isä-tytär-päivän saldo viikko sitten Amerikan autojen messuilla.. Minä taas panostan Sanelman vegaaniseen uraan ja syön niitä mössöjä mukisematta kotona. Töissä sitten lihaa.
Musavinkki: Cadillac ranch, Bruce Springsteen