EKO-SHOPPAILUN ABC
 
Kun shoppailuhimo iskee, on pysyttävä kovana. Muutamia hyväksi havaitsemiani vinkkejä:
** Versio täydellä vatsalla ruokakauppaan menosta = tälläydy parhaimpiisi ja viimeisimpiin ostoksiisi. Näin näet itsesi hyvännäköisenä myymälän ikkunasta eikä efekti ole sama kuin jos olisit eksynyt shoppailemaan kulahtaneissa farmareissa tai virttyneessä paidassa.
** Osta kirpparilta jotain pientä. Se helpottaa ja rahaa säästyy. Näin saat hyvän mielen. Muista kuitenkin, että pesuaineisiin saattaa kulua huomattava summa..
** Määritä jo lähtiessäsi itsellesi tiukka budjetti. Älä lipsu!
** Jätä budjetista määrittämättä kahvila, siten jää paremmin rahaa esim. kotimaiselle käsityölle, koska leivonnaiset ovat käsityötä. Vältä halppis-ketjuja! Niiden tuotteet ovat raakapakasteita ja näin ollen vähentävät työvoiman tarvetta > työttömyys. Laurell on hyvä valinta Hämeenlinnassa, Ekberg Helsingissä ja .. no kyllä sinä tiedät kotikontujesi parhaat.
** Etelässä käy ikkunaostoksilla siestan aikaan!
** Paras innovaationi on TURVAVÄLI. Kävelet liikkeen ohi siten, että välissänne on katu tai tie. Silloin et näe houkuttelevia, pienellä präntättyjä tarjoussummia kenkien (!) edessä.
** Jooga auttaa kaulan kiertoliikkeeseen. Saat yhdestä putiikista pitempikestoisen värähtelyn jatkamalla pään kiertoa jo itse kehosi ohitettua objektin. Plussana kalorinpoltto. Varo liikennemerkkejä!
** Suosi Vintage-puoteja. Kaikki on varmasti kierrätettyä, uusiokäyttöön sopivaa sekä sokerina pohjalla: harvemminpa törmäät samaan mekkoon kutsuilla. Jos saat kolmella viiva kuudella kympin setelillä mekon, hei, se on halpaa. Sinun ongelmasi ei ole myyjän kate. Kauppiaan työtä on myyminen, ideologia ratkaisee.
** Jojo-laihdutus, KYLLÄ! Kun olet välillä viisitoistakin kiloa laihempi/painavampi, vaatevarastosi kasvaa itsestään. Oletetaan painovaihtelun kestävän vuodesta viiteen. Sillä välillä olet jo unohtanut lötköttävät/puristavat vaatteesi komeroon. Kuvittele se tunne, kun ojennat kätesi perimmäiseen nurkkaan, polvistut laatikon äärelle ja voilà! Jokaisella onki-liikkeellä olet kalastanut itsellesi jo unohtuneen, mutta ah niin ihanan kretongin. Tästä syystä naiset tarvitsevat lisäneliöitä vaatevarastoilleen. Muistuta niin kerron omasta vaatehuoneestani joskus.
** Jos olet luonteeltasi hurjaakin hurjempi, pidät ystävättäriesi kanssa vaatteiden vaihtoon kääriytyneen illanvieton. Kaikki tuovat hutiostoksensa mukanaan, vaatteet levitellään pöydille ja sitten puhalletaan pilliin. Saalistus voi alkaa.
Itse en suosi edellä mainittua tapaa, sillä en ole tähän mennessä raskinut heittää ainuttakaan vaatekappaletta pois (olen..korsetit, kun aikoinani luulin olevani niin aikuinen, etten niitä koskaan enää käyttäisi ja ensimmäinen tyttäreni syntyi. Johtui tietysti roolimalliudestani, ei siitä ettenkö olisi niihin mahtunut). Poisheittämättömys on ekologinen tapa kuluttaa, olla kuluttamatta loppuun tai siis kuluttaa tosi loppuun (joskus vuonna 3063 saattavat kaikki varastoni olla jo museoitu?)
** Akuuttiin hätään: Lue katalogeja! Helpottaa katsella hepeneitä, joita ei EHKÄ kuitenkaan käyttäisi.
 
<3 Lispetti
 
PS. Nämä nyt olivat ensimmäisenä mieleeni tulleet vinkit. Päivitän tapahtumia, jahka mieleeni välähtää lamppu.
 

Musavinkki: Dire Straits, Money for nothing