Uutta matoa koukkuun!
Näin ohjelman naisesta, jolla oli vaatekaapissaan yli 300 asiaa. Muotigurujuontajaerkki oli kauhuissaan ja heitti kaiken pois ja lupasi hankkia tilalle 24-osaisen setin, asusteineen. 24! Tunsin suurta sympatiaa tuota tositelkkarin hahmoa kohtaan. Naisparka.
Lupasin joskus kirjoittaa vaatekaapistani. En nyt mene sinne sisälle istumaan ja juomaan kahvia vaan kuvailen rennosti täältä koneelta käsin. Siis otetaan aluksi nuo 300 tavaraa. Viimeksi kun laskin, siellä oli 276 henkaria. Useissa niistä roikkuu enemmän kuin yksi asia. Haaveilen kesämekkotangosta. Toisin kuin tuolla telkkarin naisella, minulla ei ole mitään ylimääräistä roikkumassa. Kieltämättä talvisilla tuuletuskeleillä on hienoinen puhde levitellä kaikki terassille virkistymään.
Vaatekaappini on yksiön kokoinen, noin kaksikymmentäviisi neliötä. Sinne on mahdutettu kampauspöytä. Se notkuu kaikkia tuotteita ja koruhässäköitä tavalla, mikä ei mahdollisteta sen alkuperäistä tarkoitusta. Meikkaus ja kampaus hoidetaan toisissa tiloissa.
Huone imee sisäänsä myös kenkähyllyn. Ihailen sitä ohimennessäni silmissäni rakastuneen naisen katse. Joskus jopa jään hipelöimään hyllyn antia. Tiesitkö, että osaan luetella kaikki elämäni kengät? Joku toinen saattaa muistaa piin likiarvon tai osata ranskan epäsäännölliset verbit. Ja kuriositeettina Miehenkin kengät ovat hyllyssä. Niitä on kaksi kappaletta eli pari. Riittävän reilua.
Minulla on vain tullut pienoinen ongelma. En mahdu kaikkiin vaatteisiini. Iän mukana järki ja ymmärrys lisääntyvät mutta niin käy myös kuppikoon kirjaimille. Hinkua ei ole keräillä niitä A:sta Ö:hön, ei edes alfasta oomegaan (kirjoitin kuten lausutaan). Mies ei ole pahoillaan dekolteen (kirjoitusohjelma käski kirjoittaa noin, minusta se on decoltè) laajenemisesta eikä kuulemma edes takapuolen pyöreydestä. Miksi samalla kun rinnat suurenevat myös vatsa alkaa uhkaavasti pömpöttää? Mutta kyllä jämpti on niin, että nainen päättää minkä kokoinen on. Ja laihduttaminen on kiva harrastus. Minusta dieetillä voi syödä mitä haluaa, kunhan muistaa tehdä sen tarpeeksi usein.
Nyt olen siis suuren proteiinipitoisuuden kuurilla, sisältää rahkaa ja raejuustoa sekä tonnikalaa ja kananmunia. Muistatko muna-valkoviini-dieetin? Sehän oli tämän keksinnön äiti. Nerokasta, paitsi etten pidä valkoviinistä. Tulee pahanhajuinen hengitys, mutta niin tulee tästäkin. Kieli on ihan kipeä kurlaamisesta.
Niin, se vaatekaappi. Olen kirjoittanut siitä pateettisen runon. Laitan sen tähän. Luin sen ja päätin olla näyttämättä. Apua! Nolottaa..
Hei mutta pusipusi nyt. Pitää mennä vähän siirtelemään talvivaatteita syrjään ja laittaa kesäkretongit framille. Tulisipa oikein kuuma kesä!
 
<3 Lispetti
PS. Ei hätä ole tämän näköinen. Kohta on taas hääpäivä! (Miten se mihinkään liittyy?)
Musavinkki: Kevätuhri, Stravinsky