Työhuone hiukan helpottaa tilannetta etätyöpäivinä, mutta jos siellä lojuu imuri, pöydänpintaa ei näy ja lattialle asetellut paperit ovat täynnä pieniä, kuraisia tassunjälkiä, on pienoinen katastrofi ladattuna. Aika järjestellä miljöön iskukuntoon.
Tulostan tutkimuskäyriä ja diagrammeja (Miehen työhuoneessa, max. kahden neliön kokoinen, koska huoneessani ei ole tulostinta ekologisien syiden tähden. Tästä on vastuussa Sanelma ja hänen äänekäs vaateensa hillitä kulutustamme) .
1. versio onnistui oikein hyvin, paitsi että se oli väärä.
 2. version jätin tulostumaan itsekseen. Kuusikymmentä ensimmäistä liuskaa.. sivulla neljäkymmentäkaksi huomaan musteen loppuvan..käytän voimasanoja ääneen. Aloitan alusta, kunhan ensin saan mustepatruunan paikoilleen. Papereiden toiselle puolelle voi tehdä tulevaisuudessa muistiinpanoja? Nostan ne siivotulle pöydälle. Ähisen koneen kanssa ja pilaan yhden täyttöpatruunan, koska poistan siitä vahingossa väärän suojatarran (ei voi tietää, jos ei ole ohjeita mukana, eikä työpaikan Tapio auttamassa). Onnistun lopulta mainiosti ja tulostin raksuttaa tyytyväisenä. Kipaisen hakemaan Fast orangea Miehen autotallista. Siitä saisi hyvän vartalokuorinta-aineen, nyt hankaan sillä musteet pois uusista tekokynsistäni. Tuote on kehitelty rasvanäpeille ja heidän käsihygieniansa hoitoon.
..palaan OMAAN työhuoneeseeni ja googlailen hieman, saan idean ja ryhdyn oitis sitä toteuttamaan. Puolessa välissä soi puhelin. Isä soittaa ja kertoo ostaneensa siskonmakkaroita. Keksin, että minunkin pitää ostaa siskonmakkaroita. Ostan niitä aina lihatiskistä, mutta isä valistaa niitä olevan myös noutohyllyssä valmiiksi pakattuina. Karsastan ajatusta. Isä muistuttaa päiväyksen tarkistamisen tärkeydestä. Tuotteessa on kuulemma viimeinen myyntipäivä. Onko isä unohtanut tyttärensä olevan äiti ja käyvän viidettäkymmenettä? Huomio! Olen syntynyt 1963! En siis itse lähellekään 50 ja tiedän todella noista päiväyksistä jotain minäkin.
Nuortenohjelmat loppuvat. Siitä tiedän jääneeni auttamattomasti jälkeen tarkkaan harkitsemastani aikataulusta. Väitöskirjani saattaa taas myöhästyä muutamalla tunnilla. Tulostamisen keskellä luin ja kirjoitin kalvoja seuraavan työpäivän valmennukseen. Myyntiä ja markkinointia.
Lähdin kauppaan klo 20 ja ostin siskonmakkaroita paketissa, katsoin käyttöpäivän, mutten muistanut, mikä päivä oli ja mikä tulee. Arvioin kaupan tehneen tuotetarkkailua ja mätkäisin jöötin kaikesta huolimatta ostoskärryyn. Tämän osaan. Olenhan fantasioinut oman keittokirjan kirjoittamisesta.
Muistinhan kertoa jännittävän uuden aluevaltaukseni? Kävin eilen työpaikkahaastattelussa kansalaisopistossa. Kyllä, ja he ovat halukkaita aloittamaan yhteistyön. Minusta tulee köksäopettaja! Vedän pienryhmää ja kohderyhmänä ovat maahanmuuttajat, tarkemmin yksin elävät miehet, jotka opettelevat kokkaamaan. Saa sinne tulla muitakin.. Vedän heille Välimeren keittiötä käsittelevän kurssin! Taputan itseäni olalle, maine on kiirinyt edelleni. Saatan saada oppilailta joitakin vinkkejä aitoon keittotaitoon. Ostaisinko viininlehtiä tölkissä ja näyttäisin mallia? Valmistinhan viininlehtikääröjä Kosillakin ja suoraa puusta riivityin tarpein. Ja ainahan voin salakuljettaa laukussani keittiöön säilykkeitä ja uskotella, että valmistin ne itse? No, ehkä se olisi huijausta, mutta varmasti kokkiohjelmissakin niin tehdään..
<3 Lispetti
 
PS. Siskonmakkarasoppaa huomenna lounaaksi. Namm.
 
Musavinkki:  Eat, pray, love-traileri, Tubesta tai : http://www.youtube.com/watch?v=wJdgkyOzWOs&feature=relmfu