Ajatella, Mies täyttää pian viisikymmentä! Hän on niitä juhannuksen Soputelttasadon lapsia, maaliskuussa The Päivät.
Minusta pitäisi juhlistaa synttäreitä kunnolla, mutta Miespä lyö jarruja. Olen tehnyt kuukausia käännytystyötä, tuloksetta. Hän pysyy järkähtämättömästi kannassaan. Ei juhlia! Ei juhlia?? Mitä sitä sitten tekee, mikäli kaikki muuttuu arjeksi? Ei niitä tilaisuuksia jonoksi asti ole.
Entäs jos paikallispankista ja metsästysseurasta tuleekin delegaatio viiraineen? Jos mieskuoro herättää kello 00.01 kajauttamalla jonkun biisin? Seisonko minä siinä ikkunassa nakuna ottamassa ihmisiä vastaan?  Entä lapset? He varmasti muistavat isäänsä..
Minä ajattelin antaa Miehelle lahjaksi vauvan. Sellaisen vahinkoiltatähden, mutta onneksi niin ei käynyt. Oli vaan joku enne tippakalenterissa, väärä hälytys tässä PMS-oireiden hetteikössä, vai sitten sitä vieläkin ikävämpää, sitä mitä en ääneen suostu lausumaan. Sinällään olisi vauva alleviivannut Miehen viriiliyttä. Suukkosuukko. Lapsenlapset ovat seuraava vauvaetappi, ei kuitenkaan vielä, pliis.
Lähtökohtaisesti minusta tässä iässä (itsehän en ole vielä lähelläkään tuota maagista rajaa) pitäisi tarttua jokaiseen tilaisuuteen tavata ystäviä, niitä harvemmin nähtyjäkin. Onko mitään arvokkaampaa kuin ihmiset? He, joiden kanssa olemme viettäneet nuoruuden, aikuisuuden alun ja vaikka kuinka monta mutkaa tässä välissä. Ihan tässä herkistyn ajatellessani tuota siunattua joukkoa. Suukkosuukko kaikille. Tuleva vanhuus yhdessä, riemukasta!
Aion kuitenkin pitää kiinni BJ-dieetistä. Voihan se olla, että Miehellä on jokin matkasuunnitelma meille. Ehkä aamulehdessä lukeekin kohdassa ’Merkkipäiviä’ : Matkoilla. Taivaan tosi kuitenkin on, että olen ostanut jo uuden koltun. Tai ei se ole uusi, vaan Vintage. Musta ja hopeisia lamehörhelöitä kankaassa. Peittää näppärästi keskivartalon ja antaa efektin asiallisesta mutta nuorekkaasta rouvasta.
– Huomenta, kaunis, hän sanoi aamulla.
Minusta näytin siltä Tuksulta tukka takussa ja naama turvoksissa. Onneksi pää ei ollut kasvanut potkupalloksi yöllä.
– Sä voisit painaa käyntikortteja tyyliin Lispetti J. Kaunotar ja kuuma pakkaus, hän sanoi.
 
<3 Lispetti
 
PS. Täytyy laittaa kalenteriin ylös, että muistan pukea yöpaidan päälle aattoiltana.
PS2. Pyhästi lupasin hänelle myös, etten laita itse kakkuja vaan tilaan..konditoriasta, Laurellilta ja salaatit myös!
Musavinkki: When I am sixty four, Beatles