Vietin isänpäivää jo ennakkoon. Sakari piipahti perjantaiksi kyläilemään. Hän toi mukanaan ylimääräisen Moccamasterin, jonka muoviosia oli tuunannut näppärästi kuumalla sahalla. Siinä oli huono nokka ja vesisäiliössä piti ehdottomasti olla reikiä. Nyt oli. Minulta kuulemma puuttui kunnon kahvinkeitin ja kuka sitä nyt tyytyisi valmiiksi suunniteltuun? Ei isä sellaista antaisi lahjaksi. Sain myös vahvasti tupakalle tuoksahtavan villalankarullan. Oli paikannut sukkiaan, mutta jäi vähän yli.
Taannoin Sakari kävi Hackmanin pääkonttorilla haukkumassa henkilökohtaisesti insinöörit, koska hänen tiskatessaan paistinpannua, mitä tapahtui? Tiskiharjasta jäi aina jouhi pannun käsikiinnikkeeseen.
– Jumalauta ny vähän nopeasti tänne se insinööri, joka teillä suunnittelee kattiloita! Minä olen Pihlajamäestä asti ajanut!! Mitäs v** k **päitä täällä on suunnittelemassa näin yksinkertaista asiaa? Eikö v** teillä ole mitään p**leen tajua lopputuotteesta? Tässä vähän kuluttajapalautetta. S**na kaikki p**leen mulkut saa kamalaa palkkaa ja optioita..
Sitä rataa oli mesonnut. Voin kuvitella aulan, jossa hän antoi aulavahtimestarin kuulla kunniansa. Yllättäen suunnittelijaa ei ollut talossa paikalla.
Olin kutonut isälle kaulahuivin edellisellä lomallani. Hän infosi sen pituuden, ainakin kaksi metriä, koska liinan on ulotuttava kaksi kertaa kaulan ympäri ja loput siististi puseron alle. En ehtinyt tehdä kuin metrin ja seitsemänkymmentä senttiä. Sain sitten puhelun, että se ei riitä ja voin kutoa loppuun kun hän tulee kylään. Otin villalankaa ja puikot esille ja kas:
– Kuules kun ei tätä tarttekaan pidentää vaan lyhentää.
– Aha.
– Joo, katos telkkarissa sanottiin, että homot kieputtavat huivinsa kaulan ympäri kahdesti.
No da! Eipä tietenkään sellaista voi käyttää. Lyhensin huivin.
Isä oli saanut tarpeekseen uudesta heilastaan, siitä ’nuoresta’. Ryyppäsi kuulemma liikaa. Oli parempi köllötellä ihan vapailla markkinoilla. Kyllä niitä emoja riittäisi. Siksi tilaus ja zoomi oli sellaisessa vanhuudenvarassa. Hoitava daami, joka rasvaisi jalat. Jos pohkeissa on ihottumaa, ei millään taivu niitä rasvailemaan. Naisen hellä kosketus auttaisi kummasti.
– Kuuleppas Lissu, kun sitä rakastelua voi harjoittaa ihan selälläänkin, antaa emon rehkiä, isä valisti.
Yrjösin taas sisäänpäin ja halusi sulkea korvat, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Kuka haluaa kuulla kaiken? Väkinäinen hymy ilmestyi kasvoilleni. Katsoin kelloa, oli kulunut tasan viisitoista minuuttia Sakarin saapumisesta.
Touhusin keittiössä. Pilkoin kaalia laatikkoon, sellaista kolmekiloista, käyttelin äänekkäitä keittiökoneita ja välillä vispasin. Näytin siltä että kuuntelen, vaikken. Huomasin kuinka niska alkoi jumittaa. Onneksi Sakari ramppasi alvariinsa tupakalla.
Kun kaikki sukulaiset oli haukuttu ja omat uroteot kerrattu, isä lähti. Yhtä nopeasti kuin oli tullutkin. Olin niin väsynyt, etten jaksanut korjata astioita pöydästä. Perunamuusi ja kastike katosi lautaselta. Isälle piti tehdä kaikki ruoka helposti syötäväksi, koska hän ei halunnut käyttää tekohampaitaan.
– Perkele kun eivät osaa tehdä kunnon kalustoa. S**na se juippi teki yläproteesin eikä maininnut mitään liimasta. Liima maistuu illalla tunnin suussa. Olisi v** itse maistellut sitä aromia. Naulasin ne seinälle ja laitoin raamit ympärille. Olkoot siinä, parin tonnin taideteos, fatta maksoi. Jätän teille perinnöksi.
Isä teki lähtöään.
– Kyllä on kähäkkä kaulahuivi. Jaskan pistin hakemaan aamulla Anttilasta Nikita hattua. Lehdessä oli tarjouksessa ja minä soitin Anttilaan aamulla, että mitenkäs tämä nyt hoidetaan? Lähden tästä juuri reissuun, - en mä sanonut että tänne Hämeenlinnaan, ja pitäisi sellainen hattu saada, kaveri hakee nappuloiden kanssa. Ystävällinen nainen neuvoi mittaamaan pään ja siitä näkisin hatun koon. Ei tarvinnut mauseria..hehheh..(tässä älysin nauraa mukana). Mulla oli mitta 59 senttiä ja sanoin Jaskalle, että tuo viiskasin. Kyllä kai se siitä käytössä venyy..
- Perkele, haes vielä rätti ja pyyhi mun auton etulamput..
Lähes juoksin hakemaan liinaa. Näin oli aika bueno.
 
<3 Lispetti
PS. Sakari soitti ja haukkui Anttilan. Hattu oli tekoturkista eikä lammasta. Tukkahan siitä nousee pakkasella pystyyn..
 
Musavinkki: Nikita, Elton John